A heti események ismételten túllépték ingerküszöbömet. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogyan lehetséges az események ilyen módon történő kormányoldali értékelése. Véleményem szerint az az ember aki tevékenyen részt vett az adatok meghamisításában és az egész ország ill. az EU félrevezetésében, nem tetszeleghet a karakán, szókimondó vezér szerepében - hiszen évekig nem volt az. A demokráciának nem szabad arról szólni, hogy a hatalom a miénk és az is marad, történjék bármi, semmit sem tehettek ellene. Félreértés ne essék, ha a miniszterelnök felmérve a kiszivárgott beszédének hatását az állampolgárokra akárcsak politikai bohóctréfaként lemondott volna, amit a többségében kormánypárti pártkatona képviselők nem fogadnak el - az a demokráciának, a politikai tisztességnek legalább a látszatát fenntartotta volna. A mostani helyzet: csináltok amit akartok, négy évig akkor is maradok, hiszen jól hazudtam. Külföldnek lehet hogy garancia a politikai stabilitás és a csak és kizárólag miniszterelnökünknek köszönhetö gazdasági stabilitási program - nekem nem. Súlyos kétségeim merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy stabilitási program ide vagy oda, az igazi kérdés az EU milliárdok eloszlásában való részvétel - a klienturának részt kell kapni, hatalom pedig ott van ahol a pénz. Semmilyen garanciát nem látok arra, hogy az az ember aki a rendszerváltáskor politikai kapcsolatai révén legalábbis erkölcsileg megkérdőjelezhető módon jutott milliárdjaihoz , aki a hatalom megtartása érdekében képes volt mindenkit félrevezetni egyszerre Grál lovagként kezdene el viselkedni.  

Törvényi garanciát szeretnék végre látni arra, hogy mondvacsinált ürügyekkel, a nép érdekére hivatkozva ne lehessen 80 évre titkosítani aktákat, hogy az államháztartási adatok ne lehessenek gyurcsányok magántitkai. Nem, nem fogadom el, hogy a működőtőke megrémül ha az igazságot hallja. Szeretném, ha a politikusok továbbiakban csak és kizárólag politikai szándékaikkal kapcsolatban hazudhassanak , a tényekkel kapcsolatban nem.

 
A zavargásokról: az esztelen vandalizmus tényleg elitélendő . De kedves politikai elit, kéretik figyelembe venni, hogy az a cinikus miszterelnöki álláspont, hogy tüntetgetnek, de egyszer majd úgyis hazamennek - csak a tényleges demokráciában, marginális csoportok esetén érvényes, akik partikuláris érdekeket képviselnek. Mi történjék azonban azokkal a választópolgárokkal, akinek véglegesen elegük van a most regnáló pártokból? Tud valaki egy hiteles, képviselhető értékrendet hirdető és megvalósító pártról jelenleg? Az nem politikai stabilitás, hogy mivel négyévenként úgyis szavazni kell, a több kenyeret és cirkuszi játékot igérő párt nyer és a kerék forog tovább....

 

A régi rendszerben hozzászokhattunk az ellentmondásokhoz – a megszálló csapatokat gyűlöltük, de Szása egy jópofa srác volt, aki nem jószántából jött ide. Hasonlóképpen hajlandó vagyok Gyurcsány Ferenc bármely magánemberi kvalitását elismerni, a fentiek a politikusra vonatkoznak.

 

Bár jobboldali szimpátiával egyáltalán nem vagyok vádolható, elgondolkodtató, hogy az igazán felháborító, elviselhetetlen történések mindig balodali kormányok alatt történnek.  

P.S: Belegondolt bárki, hogy a tanárok ezután hogyan neveljék a gyerekeket az igazmondásra - hiszen ha jól hazudsz és kellöképpen tisztességtelen vagy akár miniszterelnök is lehet belöled.......Vissza